Saturday, October 10, 2015

Imbas kembali - Basic H Shaklee

Assalamualaikum & salam 1 Malaysia,


Jom... imbas kembali :

Basic H Shaklee


 http://www.gettingfreedom.net/wp-content/uploads/2012/09/ShakleeCleaner.jpg

Apa itu BASIC H? Basic H merupakan cecair yang selamat, tidak bertoksik,
tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi, mengandungi PH seimbang tanpa klorin, mempunyai kepekatan berganda
daripada pencuci cecair biasa dan semestinya berkesan menanggalkan kotoran berminyak.MEMBERSIH SECARA ALAMI DAN SEMULAJADI
 • BASIC H Organic Super Cleaning Concentrate mempunyai kepekatan 2 kali lebih ganda ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kekotoran di rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contoh, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai seranggan yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Banyak lagi 1001 kegunaan Basic H untuk pelbagai cara penggunaan yang lain.
 • Kepekatan berganda di mana 16 auns boleh dicairkan bersama 48 gelen air mampu memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan. Dapat menanggalkan kotoran berminyak yang paling degil tanpa meninggalkan sebarang kesan minyak. Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal dan hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama. Tidak perlu dibilas dan tidak meninggalkan kesan kotoran atau palitan.


ANTARA KEGUNAAN BASIC H
 1. Mencuci dan membersihkan sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun dan bahankimia.Anda akan mendapati sayur dan buahan yang anda cuci lebih segar selepas menggunakan Basic H.
 2. Mencuci dan membersihkan ikan, ayam, daging dan makanan laut daripada bahan awet.
 3. Mencuci dan membersihkan makanan basah seperti mee kuning, kuetiaw dan sebagainya daripada bahan awet.
 4. Mencuci dan membersih lantai serta alat permainan. Selamat dan tanpa bahan kimia.
 5. Mencuci dan membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak)
 6. Mencuci dan membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dan sebagainya
 7. Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dan sebagainya
 8. Menanggalkan gula-gula getah pada baju
 9. Mengasah baju yang terkena kotoran
 10. Membersih dakwat pen pada tangan, baju dll
 11. Menghapuskan kutu di kepala – basahkan rambut dan titikkan 10 titik Basic H dan lumurkan ke atas kepala dan ratakan. Setelah selesai balutkan kepala dengan kain tuala bersih dan biarkan selama 10-15 minit barulah dibilas.
 12. Terkena minyak, air panas atau melecur akibat terkena benda panas – sapukan terus Basic H ke atas tempat yang terkena tadi dan kulit tidak akan menggelembung atau melecur bahkan akan rasa sejuk.
 13. Menghindarkan serta membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat dll – Tuangkan 4-5 titik Basic H ke dalam botol semburan bunga yang dicampur dengan air kemudian goncang dan semburkan kepada serangga.
 14. Demam panas (sebelum berjumpa doctor) – tuangkan 4-5 titik  Basic H ke dalam besen kecil yang mengandungi air. Kemudian sapukan atau lumurkan ke seluruh badan dan kepala.
 15. Sakit gigi – masukkan 4-5 titik Basic H ke dalam cawan yang dicampur air kemudian kumur. Sekiranya sakit pada gigi berlubang titikkan 2-3 Basic H pada kapas dan letakkan pada tempat yang sakit.
 16. Gata-gatal pada badan atau miang (masalah kulit) – tuangkan 4-5 tiitik ke dalam gayung. Kemudian gosokkan ke seluruh tempat gatal dengan menggunakan span mandian dan dibilas.
 17. Ulser dan mulut berbau — tuangkan 4-5 titik ke dalam gelas kemudian kumur (sekerap mungkin)
 18. Penyubur tanaman dan pengembur tanah – air lebihan cucian Basic H boleh disiram pada pokok bunga dan tanaman lain untuk membantu kesegaran dan kesuburan.
 19. Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan dll. – tuangkan 4-5 titik Basic H ke dalam mangkuk kecil kemudian rendamkan dan biarkan selama 15-30 minit, karat dan daki akan tanggal serta kelihatan kilat seperti baru.
****
Saya suka vitamin,
saya jual vitamin - harga mampu milik,
saya mahu sihat & ceria bersama anda.

Hubungi saya :
Facebook : Yusla Mahat,
SMS/ WA : 012 6855282

No comments: