Friday, August 28, 2015

Apa & kenapa perlu DETOX badan kita

Assalamualaikum & salam 1 Malaysia,

Jom... baca pasal DETOX.

Apakah itu detox?

Detox atau nama lainnya adalah nyahtoksin merupakan satu proses membuang kekotoran atau sisa yang tidak diperlukan daripada badan. Secara amnya, badan kita memang melakukan detox secara semulajadi contohnya melalui perkumuhan, perpeluhan dan pembuangan najis. Namun kadangkala proses ini menjadi tidak lancar dan tidak semua dapat dinyahkeluar dari badan terutamanya apabila melibatkan kolon (usus besar).

Apa kaitan detox dan kurus?

Proses detox akan buang kotoran dan bersihkan usus. Proses kuruskan badan kadangkala tidak berkesan bukan kerana sesuatu produk yang diambil tidak berkesan tetapi kemungkinan besar ianya berpunca daripada usus yang penuh toksik dan tidak menyerap nutrisi dari produk secara optimum. 


Jadi jika anda nak kurus atau dalam proses nak kurus, perkara pertama yang pelu dibuat adalah detox!Bersihkan usus anda supaya penyerapan vitamin berlaku dengan lebih berkesan dan optimum. Ini kerana nutrien tertentu iaitu carbo, protein dan fiber memainkan peranan yang besar dalam proses penurunan berat badan. 

Contohnya protein sangat penting bilamana seseorang nak kurus. Protein membantu dalam membina dan membaiki tisu-tisu otot supaya kadar metabolisme badan dapat dipertingkatkan dan seterusnya membakar lemak untuk ditukarkan kepada tenaga. Jadi adalah penting zat protein dapat diserap dengan baik oleh usus. Jika usus penuh toksik, zat protein tidak dapat diserap dan peranan protein tidak berlaku dengan cara yang optimum.

Bagaimana nak detox dengan cara semulajadi dan selamat?


Terdapat pelbagai cara untuk melakukan detox. Salah satu yang paling utama adalah pastikan minum air kosong dengan secukupnya setiap hari. Bagaimana untuk menentukan kandungan air yang perlu diminum bergantung kepada berat badan. Formulanya cukup mudah:


Berat badan x 40 = ___________ml 

Selain itu, sayur-sayuran hijau dan buah-buahan tertentu seperti lemon, limau, oren adalah agen detox semulajadi yang selamat untuk diamalkan. Cara paling jimat adalah dengan berpuasa. Detox boleh juga dilakukan dengan bantuan produk kesihatan seperti Herb-Lax Shaklee, DTX Complex Shaklee danAlfalfa Complex Shaklee.  Kebiasaannya mereka yang ingin melakukan proses diet untuk kurus memilih Herb-Lax dan Alfalfa Complex sebagai kaedah sampingan untuk detox usus dan badan.

Bagaimana produk Shaklee membantu?


Herb-Lax
120 biji


Herb-Lax digunakan untuk membantu pembersihan usus secara semulajadi dan selamat dengan cara merangsang pengecutan otot-otot usus seterusnya membolehkan sisa-sisa yang terperangkap keluar dengan lebih cepat tanpa memerangkap toksin di dalam kolon. Antara lain kelebihan herb-lax adalah ia membantu untuk mengatasi masalah sembelit teruk yang boleh mengakibatkan penyakit buasir. Ingat, usus kita hanya bekerja untuk menyerap, usus tidak tahu bahwa yang diserap itu toksin atau nutrien yang bagus. Jadi pastikan usus sentiasa baik dengan melakukan proses detox sekurang-kurangnya 2x seminggu dengna Herb-Lax

Alfalfa Complex
330 biji 
700 biji

Alfalfa Complex pula memang dikenali sebagai agen detok yang membuang unsur mineral yang merbahaya dalam badan. Bau badan juga dapat dikawal dengan mengamalkan alfalfa. Ciri-ciri alfalfa yang membantu dalam proses pencernaan dan bersifat anti radang boleh memudahkan nyahtoksik dari badan. Selain itu, alfalfa juga bertindak seakan span yang menyerap kolestrol berlebihan dalam darah. 

Saya suka vitamin,
saya jual vitamin - harga mampu milik,
saya mahu sihat & ceria bersama anda.

Ada pertanyaan produk, order vitamin ataupun mahu sertai ahli bersama saya.

Hubungi saya :

No comments: