Monday, June 29, 2015

Hanya 1 vitamin - untuk kempiskan buncit anda.

Assalamualaikum & salam 1 Malaysia,

Luangkan masa anda seketika, kenapa perut kita boleh buncit yerrr??


Info ringkas : Perut BUNCIT
Ramai orang kerap bergurau dengan mengatakan perut buncit ini tanda bahagia atau tanda kemewahan tetapi yang pastinya perut buncit telah terbukti secara saintifik berkait rapat dengan banyak masalah kesihatan termasuklah masalah jantung. Lemak yang terkumpul di perut boleh diumpamakan lemak (viseral) di dalam organ-organ dalam badan termasuklah hati, jantung dan sebagainya.
Semakin buncit perut menandakan seseorang itu semakin tidak sihat. Ukuran lilit yang ideal bagi kaum lelaki ialah 90 sentimeter dan bagi wanita ialah 80 sentimeter.
Ukuran ini perlu dilakukan oleh pengamal perubatan atau mereka yang mengetahui teknik ukuran tersebut. Pergilah berjumpa dengan doktor atau jururawat bagi mendapatkan ukuran lilit perut saudara.
Perut buncit merupakan kriteria utama sebelum seseorang itu dilabelkan mendapat sindrom metabolik yang berkait rapat dengan penyakit-penyakit seperti diabetes mellitus, hipertensi, masalah jantung dan sebagainya. Tidak ada cara selain menjaga pemakanan yang baik dan melakukan senaman secara konsisten bagi mengatasi masalah perut buncit.
Mungkin cara sedutan lemak atau ‘liposuction’ boleh dilakukan tetapi kesannya adalah tidak berkekalan jika tidak mengamalkan cara hidup yang sihat. Semoga kita sama-sama berazam agar perut kita tidak buncit dan seterusnya mendapat kesihatan yang berkekalan, Insya-Allah. - keratan utusan.


JOM... kempiskan perut bersama HERB-LAXMahukan vitamin paling BAJET & berkesan, lihat paparan dari saya :

In shaa Allah.. akan saya bagi cara pengambilan yang betul.
Yang penting pengambilan secara konsisten.

Saya suka vitamin,
saya jual vitamin- mampu milik,
saya mahu sihat & ceria bersama anda.
Hubungi saya :


No comments: